محسن هاشمی: 700 مدرسه تهران با طوفان شدید تخریب میشوند؛ زلزله که جای خود دارد
محسن هاشمی در همایش چشمانداز شهر تهران در افق برنامه ۵ ساله سوم شهرداری تهران که صبح امروز با حضور برخی از اعضای شورای شهر تهران و معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شوراهای شهرداری تهران در مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد برگزار شد اظهار کرد: از دستاندرکاران این همایش برای چشمانداز برنامه ۵ ساله سوم تشکر میکنم که قرار است این برنامه در معاونت برنامهریزی و توسعه امور شوراها و همچنین مرکز مطالعات شهرداری تهران تهیه و تدوین شود.
وی تصریح کرد: ما ملزم به برنامهریزی در حوزه مدیریت شهری هستیم و این در حالیست که در انتخابات شورای شهر تهران که منجر به انتخاب لیست امید و در نهایت انتخاب نجفی به عنوان شهردار تهران شد شهروندان از ما انتظار دارند و رای معنادار آنها حکایت از تغییرات بنیادین در شهر است.
وی با اشاره به اصلاحات تدریجی در شهر اظهار کرد: مردم انتظار تغییر در شهر را دارند و ما نیز باید در این زمینه تلاش خود را انجام دهیم.
هاشمی با اشاره به تغییرات عمده در سطح مدیریت شهری اعم از شوررا و شهرداری در شهرهای ایران بیان کرد: حدود ۱۹ شهر بزرگ و مرکز استان در انتخابات گذشته اقدام به تغییر سطح مدیریتی شهری خود کردند و شاهد حضور اصلاحطلبان و اعتدالیون در مسند مدیریت شهری هستیم. لازم است تهران به عنوان یک شهر پیشرو اقدامات لازم را برای تغییرات در سطح شهر آغاز کند و اگر این اتفاق نیفتد منجر به یاس و ناامیدی مردم خواهد شد.
وی با تاکید بر استفاده از خرد جمعی برای رسیدن به اهداف پیش رو در سطح مدیریت شهری بیان کرد: باید واقعبینانه و بر اساس برنامهریزی در سطح شهر اقدام کنیم و در این زمینه باید ۳ ضلع شهر، شهرداری و نهایتا دولت مدنظر قرار بگیرد.
هاشمی با بیان اینکه بسیاری از مسائل شهر از بعد حاکمیتی و دولتی قابل پیگیری است گفت: در برنامه ۵ ساله سوم شهرداری تهران باید به تعامل دولت با مدیریت شهری توجه ویژهای شود.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: متاسفانه با مروری که برنامههای گذشته در سطح شهر تهران انجام میدهیم در مییابیم که توجهی به ضلع سوم یعنی دولت و حاکمیت نشده است و انتظاری که داریم این است که برنامهریزان در ترسیم برنامه سوم به این نکته توجه داشته باشند.
وی با اشاره به مسئله ترافیک و الودگی هوا در شهر تهران تصریح کرد: این موارد را میتوان با هماهنگی و همکاری دولت و حاکمیت برطرف کرد.
هاشمی با اشاره به شرایط ۷۰۰ مدرسه در تهران گفت: متاسفانه این تعداد مدرسه با یک طوفان شدید در شهر تهران تخریب میشوند و این از مواردی است که باید به آن توجه شود.
رئیس شورای شهر تهران همچنین به برخی از مسائل شهر تهران که در حیطه اختیار وظایف شهرداری تهران نیست اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال فرودگاه امام و مسیری که برای این مجموعه طی میشود همراه با بوی نامطبوعی همراست و این در حالیست که مدیریت شهری در این زمینه هیچ وظیفه و اختیاری را ندارد.
وی با اشاره به شهرهای اقماری تهران گفت: قاعدتا باید در این بخش از ظرفیت دولت و حاکمیت به نفع مطلوب استفاده کرد. ضمن اینکه مواردی از جمله آموزش و پرورش، خدمات آب، برق، مراکز درمانی میتواند تخت اختیار مدیریت شهری قرار بگیرد.
هاشمی با اشاره به اینکه ۴ وظیفه باید از دولت گرفته شود و در اختیار مدیریت شهری قرار بگیرد گفت: امیدواریم این اتفاق هر چه زودتر بیفتد.
رئیس شورای شهر تهران به بحران زلزله در تهران اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز ۸۶ ارگان دخیل هستند ضمن اینکه ما باید توجه ویژهای را به پدیده و بحران سیل در تهران داشته باشیم. در برنامه ۵ ساله سوم شهرداری تهران باید توجه ویژهای به دولت شود چرا که در این بخش باید از همکاری دولت جهت رفع مشکلات شهر استفاده شود. در سال ۱۳۴۷ نخستین برنامه شهر تهران تهیه شد و در ادامه طرح جامع شهر تهران در سال ۸۶ تهیه شد و هماکنون ۱۰ سال از تدوین این طرح میگذرد و باید بازنگری در این طرح صورت گیرد.
هاشمی گفت: با آسیبشناسی طرحها و برنامههای گذشته شهر تهران میتوان برنامه جامع و کاملتری برای تهران تهیه کرد و اشکالات گذشته را برطرف کرد. ضمن اینکه برای تکمیل برنامه باید به قانون بالادستی توجه ویژهای شود.
رئیس شورای شهر تهران در خصوص تدوین سیاستهای کلان حاکم بر برنامه ۵ ساله سوم شهرداری تهران گفت: این موضوع در شورای چهارم مطرح شد و ما بنا داریم در این دوره و بر اساس نظر اعضای شورای شهر تهران این سیاستها را تصویب و به شهرداری تهران جهت اجرا ابلاغ کنیم. موضوع تامین درآمدهای پایدار یکی از موارد و نکاتی است که باید توجه ویژهای به آن شود و ما میتوانیم در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهیم. در بحث حمل و نقل عمومی نیز باید توجه ویژهای در برنامه ۵ ساله سوم شهرداری تهران شود که یکی از موارد مهم در شهر محسوب میشود.
وی در ادامه با اشاره به برخی اظهارات در خصوص سیاهچالگی تهران گفت: متاسفانه به دلایل تحریمها ما دچار سیاه چالگی شدهایم که باید با برنامهریزی از این حالت خارج و به یک شهر فراملی، بینالمللی تبدیل شویم. توجه به زیرساختها از جمله زیرساختهای مخابراتی و حمل و نقل عمومی باید در برنامه ۵ ساله شهرداری مورد توجه قرار گیرد.
- ۹۶/۰۹/۲۵
- ۳۹ نمایش