يكشنبه, ۱۳ اسفند ۱۳۹۶، ۱۰:۰۶ ق.ظ
مؤسس دارالقرآن امام علی(ع) اظهار کرد: اکنون در سراسر کشور، مکانهایی با عنوان دارالقرآن امام علی(ع) با حدود ۲۰ هزار قرآنآموز فعالیت دارد.
محمد انصاری، مؤسس دارالقرآن امام علی(ع) در گفتوگو یی درباره دلایل و اهداف برگزاری مسابقات این دارالقرآن اظهار کرد: خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید: «إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ یَهْدِی لِلَّتِی هِیَ أَقْوَمُ وَیُبَشِّرُ الْمُؤْمِنِینَ الَّذِینَ یَعْمَلُونَ الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْرًا کَبِیرًا؛ قطعا این قرآن به [آیینى] که خود پایدارتر است راه مىنماید و به آن مؤمنانى که کارهاى شایسته مىکنند، مژده مىدهد که پاداشى بزرگ برایشان خواهد بود».(اسراء/ ۹) به راستی که این قرآن هدایتگر همه اقوام است و این آیه مبارکه دلیل اصلی ما برای برگزاری این مسابقات است.
وی ادامه داد: ما هر ساله این مسابقات را برگزار میکنیم تا به امید خداوند متعال از تهاجمات فرهنگی مختلفی که در فضای مجازی و در سایر حوزهها وجود دارد، با استفاده از قرآن جلوگیری کنیم و امیدواریم بتوانیم جوانان مسلمان را به پای سفره قرآن آورده و لشکر قرآن را زیاد کنیم.
مؤسس دارالقرآن امام علی(ع) درباره اهمیت خارج شدن مسابقات قرآن از حوزه دولتی اظهار کرد: اگر خود دولت هم متولی برگزاری مسابقات قرآنی باشد، اشکالی ندارد، اما شما به برگزاری مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) در ماه محرم توجه کنید که چون قضیه مردمی است، شور و حرارت بالایی داره.
انصاری یادآور شد: اگر زیرساختهای مسابقات قرآن را فراهم کنیم، این مسابقات هم همانند ماه محرم همگانی و فراگیر خواهد شد تا قرآن، جای خود را در جامعه پیدا کند. متأسفانه قرآن در جامعه ما غریب است. مردم کتاب خداوند را دوست دارند، اما وقت کافی برای آن نمیگذارند.
وی ادامه داد: قرآن در بسیاری از خانههای ما، سالی یکبار هم باز نمیشود، بلکه فقط سر سفره عقد یا سفره نوروز میآید یا در قبرستانها خوانده میشود و این بیادبی به ساحت قرآن است؛ در حالیکه بسیاری از ائمه(ع) به خاطر قرآن کریم، خونشان ریخته شده است. اما ما احترام کافی برای قرآن قائل نیستیم و لازم است بزرگان ما در این زمینه فرهنگسازی کنند تا کمبودهایی که در جامعه ما وجود دارد از بین برود.
مؤسس دارالقرآن امام علی(ع) عنوان کرد: فعالیتهای فرهنگی، نقش زیادی در دوری از قرآن دارد، اما مسئولان مربوطه به صورت ریشهای، توصیه زیادی درباره خواندن یا آموزش قرآن به ما نداشتهاند. پیامبر اکرم(ص) میفرمایند: بهترین امت من کسی است که قرآن را یاد بگیرد و به دیگران نیز آموزش دهد، اما در مساجد و حسینیههای ما این مسائل به مردم آموزش داده نمیشود.
وی یادآور شد: خداوند متعال فرموده است: «وَرَتِّلِ الْقُرْآنَ تَرْتِیلًا؛ قرآن را شمرده شمرده بخوان» (مزمل/ ۴) اما تاکنون این را به جامعه نیاموختهایم و جامعه را قرآنی بار نیاوردهایم. روحانیون آموزگاران دینی جامعه ما هستند و باید در مساجد این مسائل را به مردم توصیه کنند؛ چراکه کم توجهی مردم به قرآن به دلیل بیتوجهی به همین مسائل است.
انصاری درباره برنامههای قرآنی آتی دارالقرآن امام علی(ع) عنوان کرد: اکنون در سراسر کشور، مکانهایی با عنوان دارالقرآن امام علی با حدود ۲۰ هزار قرآنآموز داریم و همگی زیر نظر ما با مربیان قرآنی حرفهای و بینالمللی هستند. هر شش ماه یکبار هم از این قرآنآموزان آزمون گرفته میشود و کسانی در این آزمون موفق میشوند که صوت، لحن و تجوید را فرا گرفته باشند.
مؤسس دارالقرآن امام علی(ع) در پایان گفت: این قرآنآموزان بعد از موفقیت در این آزمون، به صورت صد درصد این توانایی را دارند که خودشان کلاسهایی را تشکیل داده و به افراد دیگر آموزش دهند.